
Zalm ovenbaked
personen: 4 / Tijd: 40 Min / moeilijkheid: middel
De zalm beschikt niet alleen over goede omega 3-vetzuren, maar is ook erg lekker en veelzijdig!
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 stuks Atlantische zalmfilet
8 el Olijfolie
600 g Groene asperges
1 tl Knoflookblokjes
400 g Tomaten
2 stengels Basilicum
1 stengel Rozemarijn
1 Stengel Tijm
2 el Zout, peper en chilivlokken
Bereiding
1.
Dek de zalmfilets af en laat ze ontdooien in de koelkast.
2.
Verwarm de oven voor op 220 °C boven- en onderwarmte.
3.
Doe de rozemarijn, 0,5 tl knoflookblokjes, chilivlokken, zeezout en de peper in een vijzel en hak ze samen met wat olijfolie fijn tot een marinade.
4.
Bestrijk de zalmfilet met de marinade van rozemarijn en laat dit circa twee uur intrekken in de koelkast.
5.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en hak de basilicum fijn.
6.
Breng de tomaten op smaak met de fijn gehakte basilicum, tijm en wat zout en peper en leg de tomaten blokjes in een ovenschaal of -tray.
7.
Leg de gemarineerde zalm op de tomatenblokjes, besprenkel het geheel met wat olijfolie en bak gedurende 10-15 minuten in de oven.
8.
Terwijl de zalm in de oven zit, schroei de groene asperges in een grote pan aan. Voeg de resterende blokjes knoflook toe en bak het geheel gedurende acht minuten. Breng de asperges op smaak met wat zout en peper.
9.
Serveer de asperges samen met de zalm en tomatenblokjes uit de oven, eet smakelijk!