
Zalm-aardappel-pompoen gratin
personen: 4 / Tijd: 40 Min / moeilijkheid: Licht
Deze zalm-aardappel-pompoen gratin is de perfecte combinatie van romige smaken en gezonde ingrediënten. De aardappels, pompoen en zalm komen samen in een overheerlijke gratin die je elke keer weer verwent. Met een krokante bovenkant en een rijke, smaakvolle vulling is dit gerecht ideaal voor een gezellige maaltijd met het gezin of vrienden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g Zalmfilet
500 g Vastkokende aardappelen
500 g Hokkaido-pompoen
250 g Zoete room
250 ml Melk
1 tl Knoflookblokjes
Verse tijm
Zout, peper, nootmuskaat
Bereiding
1.
Laat de zalmfilets ontdooien, dep ze droog en snijdt ze in reepjes.
2.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
3.
Schil de aardappelen en snijd zowel de aardappelen als de pompoen in dunne schijfjes.
4.
Verwarm de room, melk en knoflookbokjes in een pan en laat het, terwijl je roert, inkoken tot twee derde van de vloeistof is verdampt. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
5.
Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schik de zalm-, aardappel- en pompoenreepjes dakpansgewijs in de schaal. Verdeel de tijm erover en giet het roommengsel eroverheen. Druppel de resterende olijfolie erover en bak et gerecht ongeveer 35 minuten in de oven.
6.
Dek het eventueel vlak voor het einde van de baktijd af met bakpapier, als de gratin te bruin wordt. Laat de gratin ongeveer 5 minuten rusten voor het serveren.