
Zalm-aardappel-ovenschotel
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Een echt zondags gerecht: romige aardappelgratin met spinazie, prei en zalm. Een heerlijke combinatie van smaken dat een echte favoriet kan worden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1000 g Aardappelgratin
150 g Uienblokjes
600 g Atlantische zalmfilet
300 g Bladspinazie
1 stuk Prei
1 scheutje Melk
1 scheutje Room
100 g Geraspte kaas
Nootmuskaat, zout en peper
Bereiding
1.
Snijd de prei in ringen. Fruit de blokjes ui en knoflook aan in een beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg dan de prei en de bladspinazie toe.
2.
Voeg een scheutje room en een scheutje melk toe. Maak het af met een beetje nootmuskaat, zout en peper.
3.
Leg de aardappelgratin in een ovenschotel, vul het aan met porties zalmfilet, giet de saus erover en maak het geheel af met geraspte kaas.
4.
Bak de gratin in de oven gedurende 45-50 minuten.