
Volkoren sandwich met kip, spek, sla en ei
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Een heerlijk recept voor een uitgebreide lunch of luchtig diner. Met bacon, ijsbergsla en een spiegelei om het compleet te maken. Dat wordt smullen!
Ingrediënten
Voor 4 personen
450 g Roomkaas
4 stuks Kippenschnitzel
1 el Tuinkruiden
50 g Geroosterde paprika's (pot)
1 el Plantaardige olie
8 blaadjes IJsbergsla
200 g Bacon of ontbijtspek
12 sneetjes Toast van volkoren brood
4 stuks Eieren
1 el Bakboter
Zout, peper
Bereiding
1.
Meng 150 g roomkaas met kruiden en breng op smaak met zout en peper. Snijd de paprika's in kleine blokjes en meng door 150 g roomkaas. Bewaar de overige roomkaas.
2.
Bak de bacon knapperig in een koekenpan. Verwijder en laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de kipschnitzels in de pan met een beetje olie. Bak de kipschnitzels 10 minuten aan beide zijden.
3.
Was en droog de sla. Besmeer vier sneetjes toast met de kruidenkaas en vier sneetjes toast met de roomkaas met paprika. Besmeer de overige sneetjes toast met de resterende roomkaas.
4.
Bak de eieren in een pan met een beetje boter. Bereid daarna de sandwiches als volgt: toast met kruidenkaas, sla, bacon, toast met roomkaas met paprika, kipschnitzel, gebakken ei en bedek met een toast met roomkaas.
5.
Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en zet eventueel vast met een houten spies.
