
Vissoep met bouillongroenten
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Een feest voor de liefhebbers van fijne vis en zeevruchten. Dit speciaal samengestelde kruiden voor dit visgerecht geven de zachte kabeljauw en de gamba's de speciale smaak.
Ingrediënten
Voor 4 personen
400 g Kabeljauwfilet
12 stuks Garnalen
800 ml Visbouillon
100 ml Witte wijn
1 Laurierblaadje
100 g Bouillongroenten
1 tl Viskruiden
Zout, peper, dille
Bereiding
1.
Ontdooi de kabeljauw en garnalen. Was ze daarna en dep droog. Snijd de kabeljauw in hapklare stukken en verwijder het staartsegment van de garnalen.
2.
Breng visbouillon met witte wijn aan de kook. Voeg hier een laurierblaadje aan toe en de viskruiden. Voeg daarna de bouillongroenten toe. Laat zachtjes koken gedurende 3-5 minuten.
3.
Voeg de kabeljauw toe en laat op laag vuur koken voor ongeveer 5 tot 7 minuten. Voeg daarna de garnalen erbij en verwarm het geheel kort. Verwijder het laurierblad en breng daarna op smaak met zout en peper.
4.
Schep de soep in borden of kommen en garneer met dille.

