
Vegetarische ''Buddha bowl''
personen: 1 / Tijd: 15 Min / moeilijkheid: Licht
Bowls hebben een lange traditie in de Aziatische eetcultuur en bevatten een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Een Buddha Bowl is ook een gerecht waarin verschillende componenten - vooral groenten - in één kom worden geserveerd. Men zegt ook wel dat de ronde bowl vol lekkernijen stamt van de ronde buik van de Boeddha.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
100 g Broccoli
50 g Tofu
50 g Zoete aardappelblokjes
50 g Verse mango
100 g Rode biet
100 g Doperwten
1 el Zout
1 el Chili poeder
1 el Zonnebloemolie
2 el Sesampuree
2 el Limoensap
Bereiding
1.
Schroei de tofu dicht in een koekenpan met wat zonnebloemolie en breng deze op smaak met wat zout en chilipoeder
2.
Bak de zoete-aardappelblokjes in zonnebloemolie tot ze beetgaar zijn
3.
Kook de broccoli (5-6 min.) en spoel hierna af met ijskoud water. Zo behoud het de kleur en knapperigheid
4.
Kook ook de doperwtjes en rode bieten tot ze net niet gaar zijn, snijd na het koken de bieten in plakjes of blokjes
5.
Maak van de sesampuree en limoensap een frisse dressing, breng deze op smaak met wat zout en chilipoeder
6.
Rangschik alle ingrediënten naar wens in de bowl en schenk hier de dressing over heen