party hatlock closedfile archivearrow downlocationDLG bronzeloading lighttraineeassortmentsad outlineemailcooking potfaceweatherfile pdfofferallergensmedalexcellentvoucherpintrashclose lgstar 10plus circleplus minusplus minusonline shoppinterestnot frozensmart homesort upstar 1staryoutube invertedfile imageingredientsclosepoultryeyerespond arrowbagthree dashesapplystar 9plusprintimagepackagehome connectuservideochevron leftovennutritionnovitasoupDLG silberreliablequick cookingmagalogkununupdfrecipegrillstar filledcarpresentoven ventilatorstar 6media pauseborder radiuslog inacademyfruit traditiontriangle rightprofileinformationgearsmile outlinespeechlessuploadheadlinecrosshairtaste guaranteeennerapandangerfishpreloader graysmilechevron upstar 5button playmorestar 3minus circleupload cloudlactose freeair fryerfile videoquestionDLG goldloadingno glutenstar 8star 2speech bubblexingmicrowavemenustar 4shopping cart emptyminusnutritional valuesdessertfilemultiple personsoven inductionmapeismann PLUScheck circle strokeproduct statuseye slashfilterdeliverysadenjoyfile audioinstagramxmasswap verticalcheckpercentsnowflakenieuwlog outaround the clockappplatestar 0new customerasc fishcashbacknewcredit carddeep fryworld mapbabyno palm oilicecreamshopping cart filledlinkshopping cart addshopfat freemeatlesswash updownload cloudarrow upmessagemenu closemenu closefile wordarrow leftphone callscheduling hometoastersaleyoutubereduced sugarvegetariansort inactivewater bathwhatsappchevron bottomvegancopyeurobioinvalid crimsonvegetablesreduced fatfacebookfile altexclusivepencilsharepotatoesoven heat top and bottomvalid green leafchevron bottom vista whitesugar freemeatstar 7downloaderrortext blocktwitterinvalid bittersweetheart outlinechevron rightmsc fishreceiptcakesort downprofessionaldefrostarrow rightspeechless outlinefotogluten freesmart phonenot availablevalid green atlantissortsearchtwo colorscalendarheart Skip to main content
  • Home delivery van vriesversproducten

  • 800.000 tevreden klanten

  • Heerlijke gerechten zonder toevoegingen

Bestel als nieuwe klant
Terug naar het overzicht

Varkensfiletspies "Barbacoa"

personen: 4 / Tijd: 30 Min / moeilijkheid: Licht

Een vleugje Mexico voor op uw barbecue: heerlijk genieten met familie en vrienden. De bereidingsstijl van "Barbacoa", waarop dit recept is geïnspireerd, is ontstaan in Mexico en het Caribisch gebied. Daar wordt vlees traditioneel langzaam gegaard in agavebladeren. 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g  Gemarineerde varkensfiletmedaillons

  • 4 stuks  Halve maiskorven

  • 16 stuks  Jalapeño-pepers

  • 12 plakken  Spek

  • Rode chili

  • 8 stuks  Houten spiesen

  • 200 ml  Salsasaus

Bereiding

  • 1.

    Haal de varkensfiletmedaillons uit de verpakking en laat ze een nacht ontdooien in de koelkast.

  • 2.

    Breng water aan de kook in een pan en voeg de halve maiskolven toe. Kook de maiskolven ongeveer 5 minuten. Giet af, laat iets afkoelen en snijd de maiskolven daarna in plakken van ongeveer 2cm.

  • 3.

    Laat de houten spiesjes ongeveer 30 minuten in warm water weken.

  • 4.

    Laat de chili een beetje ontdooien.

  • 5.

    Maak de Jalapeño-pepers schoon, ontkern en halveer ze.

  • 6.

    Halveer de varkensfiletmedaillons en garneer met een beetje chili en wikkel de stukken in een plakje spek.

  • 7.

    Maak de spiesen door de varkensfiletmedaillons, de stukken mais en de gehalveerde jalapeño-pepers om en om aan de spies te rijgen.

  • 8.

    Leg de spiesen op een warme grill en draai regelmatig.

  • 9.

    Serveer de spiesen op een mooi bord en serveer met een lekkere salsasaus.