
Tomatensoep met een Aziatisch tintje
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 g Kabeljauwrugfilet (of een andere vis naar wens)
350 ml Groentebouillon
400 g Blikje tomatenblokjes
10 g Koriander
2 teentjes Knoflook
100 g Uienblokjes
50 g Citroengras
1 el Olie
1 el Chili
1 stuk Limoen
2 el Sojasaus
30 ml Vissaus
Bereiding
1.
Snijd de knoflook fijn en het citroengras in lange stukken. Fruit de ui, knoflook en citroengras aan in olie gedurende drie minuten en voeg daarna de tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng aan de kook.
2.
Snijd de vis in hapklare stukken en voeg het samen met de sojasaus, limoensap en vissaus toe aan de pan. Laat het geheel 5-7 minuten sudderen.
3.
Kruid met peper en zout, bestrooi met chilipeper en garneer met koriander.

