
Vruchten "Brûlée"
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: middel
Heeft u wel eens een crème brûlée gemaakt? Het is vaak veel werk en lastig te maken. Probeer eens ons verleidelijk eenvoudige recept met romig vanille-ijs in plaats van room. Gekarameliseerd en afgemaakt met een frisse fruitcompote.
Ingrediënten
Voor 4 personen
400 g Vruchtenmix
600 g Vanille-Bourbon
60 g Bruine suiker
40 g Suiker
2 Takjes munt
Bereiding
1.
Doe het bevroren fruit in een kom en bestrooi met suiker en gehakte munt. Laat het fruit ontdooien.
2.
Vul elk schaaltje met een bolletje Vanille-bourbon-ijs en bewaar in de vriezer.
3.
Vlak voor de bereiding haalt u de schaaltjes uit de vriezer en strooit u een laagje bruine suiker over het ijs. Karamelliseer de bovenkant met een brander of door de schaaltjes even onder de grill van de oven te zetten.
4.
Nadat er een bruine karamelkorst zichtbaar is serveert u de brûlée. Bedek met de fruitcompote.
