
Surf en Turf
personen: 4 / Tijd: 40 Min / moeilijkheid: middel
Surf en Turf is een zeer populair hoofdgerecht en bestaat uit vlees én vis. De combinatie van deze twee eiwitten zorgt voor een onvergetelijke smaaksensatie!
Ingrediënten
Voor 4 personen
8 stuks Gemarineerde varkensmedaillons
8 Garnalen
500 g Aardappelpartjes
500 g Prinsessenbonen
2 el Ingelegde groene peperkorrels
2 takjes Rozemarijn
250 ml Kookroom
1 el Bakboter
2 el Olijfolie
1 el Balsamicoazijn
Zout, peper, nootmuskaat
Bereiding
1.
Haal de varkensmedaillons uit de verpakking en laat afgedekt ontdooien in de koelkast. Was de garnalen met koud water en dep goed droog. Giet de peperkorrels af.
2.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en pluk de rozemarijn. Leg de aardappelpartjes op een bakplaat met bakpapier, giet er een beetje olijfolie overheen en bestrooi daarna met de rozemarijn. Bak de aardappels gedurende ongeveer 25 minuten.
3.
Verwarm boter in een pan, voeg de bevroren bonen toe en voeg daarna 100 ml water toe. Laat de bonen ongeveer 10 minuten koken. Kruid ze daarna met zout en nootmuskaat.
4.
Verwarm ondertussen olie een een koekenpan en bak de garnalen. Bestrooi ze met een beetje zout en haal ze uit de pan. Bak vervolgens de varkensmedaillons gedurende twee minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en voeg balsamicoazijn toe aan het braadvocht. Laat het even inkoken. Voeg de kookroom toe en de peperkorrels. Leg het vlees in de saus en laat het twee minuten zachtjes koken.
5.
Plaats het vlees met de saus op een groot dinerbord en leg de garnalen erop of ernaast. Serveer met de rozemarijnaardappels en de boontjes.


