
Spruitjes curry met kikkererwten
personen: 4 / Tijd: 50 Min / moeilijkheid: middel
De combinatie van zachte spruitjes met kikkererwten en romige kokosmelk maken het een heerlijke exotische curry. Een ware smaakbeleving.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Spruitjes
2 el Uienblokjes
1 tl Knoflookblokjes
1 tl Komijn, kurkuma, zout & peper
400 g Kikkererwten
1 el Gemberblokjes
2 el Kerrie poeder
2 stuks In blokjes gesneden tomaat
400 ml Kokosmelk
1 stuk Limoensap + schil
1 takje Koriander
Bereiding
1.
Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uienblokjes hier aan toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg vervolgend de knoflook- en gemberblokjes toe en bak gedurende 1-2 minuten.
2.
Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe aan de pan, roer goed door en giet de kokosmelk erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat het op middelhoog vuur 5-7 minuten koken.
3.
Voeg kerriepoeder, komijn en kurkuma toe aan de pan. Roer gedurende 1-2 minuten goed door.
4.
Voeg de uitgelekte en gespoelde kikkererwten en de bevroren spruitjes toe aan het geheel. Laat de curry 15-20 minuten sudderen tot de spruitjes gaar zijn. Breng het op smaak met geraspte limoenschil en sap samen met peper en zout.
5.
Laat de curry voor het serveren een paar minuten rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen. Garneer met een takje koriander en serveer eventueel met rijst of brood.