
Spinazieroomsoep met krokant gebakken spelterwten
personen: 4 / Tijd: 40 Min / moeilijkheid: Licht
Deze smaakvolle en aromatische soep met knapperige erwten is een eenvoudige en smaakvolle optie voor een stevige lunch of licht diner.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Roomspinazie
1 el Uienblokjes
1 tl Knoflookblokjes
200 g Spelterwten
1 tl Basilicum
1 stuk Geschilde en gesneden aardappel
1 l Groentebouillon
Zout & peper
Bereiding
1.
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uienblokjes toe en bak ze tot ze glazig zijn ongeveer 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en kook het geheel nog 1-2 minuten.
2.
Voeg de in blokjes gesneden aardappel toe en bak kort mee. Doe de bevroren roomspinazie ook in de pan en voeg de groentebouillon hier ook aan toe.
3.
Roer goed en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep op middelhoog vuur sudderen tot de aardappelen gaar zijn, 15-20 minuten. Af en toe roeren.
4.
Zodra de aardappelen gaar/zacht zijn kan de soep gepureerd worden met een staafmixer tot een gladde consistentie.
5.
Voeg de gedroogde basilicum, zout en peper toe en verwarm de soep opnieuw om vervolgens te serveren.