party hatlock closedfile archivearrow downlocationDLG bronzeloading lighttraineeassortmentsad outlineemailcooking potfaceweatherfile pdfofferallergensmedalexcellentvoucherpintrashclose lgstar 10plus circleplus minusplus minusonline shoppinterestnot frozensmart homesort upstar 1staryoutube invertedfile imageingredientsclosepoultryeyerespond arrowbagthree dashesapplystar 9plusprintimagepackagehome connectuservideochevron leftovennutritionnovitasoupDLG silberreliablequick cookingmagalogkununupdfrecipegrillstar filledcarpresentoven ventilatorstar 6media pauseborder radiuslog inacademyfruit traditiontriangle rightprofileinformationgearsmile outlinespeechlessuploadheadlinecrosshairtaste guaranteeennerapandangerfishpreloader graysmilechevron upstar 5button playmorestar 3minus circleupload cloudlactose freeair fryerfile videoquestionDLG goldloadingno glutenstar 8star 2speech bubblexingmicrowavemenustar 4shopping cart emptyminusnutritional valuesdessertfilemultiple personsoven inductionmapeismann PLUScheck circle strokeproduct statuseye slashfilterdeliverysadenjoyfile audioinstagramxmasswap verticalcheckpercentsnowflakenieuwlog outaround the clockappplatestar 0new customerasc fishcashbacknewcredit carddeep fryworld mapbabyno palm oilicecreamshopping cart filledlinkshopping cart addshopfat freemeatlesswash updownload cloudarrow upmessagemenu closemenu closefile wordarrow leftphone callscheduling hometoastersaleyoutubereduced sugarvegetariansort inactivewater bathwhatsappchevron bottomvegancopyeurobioinvalid crimsonvegetablesreduced fatfacebookfile altexclusivepencilsharepotatoesoven heat top and bottomvalid green leafchevron bottom vista whitesugar freemeatstar 7downloaderrortext blocktwitterinvalid bittersweetheart outlinechevron rightmsc fishreceiptcakesort downprofessionaldefrostarrow rightspeechless outlinefotogluten freesmart phonenot availablevalid green atlantissortsearchtwo colorscalendarheart Skip to main content
  • Home delivery van vriesversproducten

  • 800.000 tevreden klanten

  • Heerlijke gerechten zonder toevoegingen

Bestel als nieuwe klant
Terug naar het overzicht

Spinazie malfatti met salieboter en Parmezaanse kaas

personen: 4 / Tijd: 45 Min / moeilijkheid: middel

Malfatti is een bekende Italiaanse pastasoort. Ze zijn een eenvoudige en rustieke versie van de gevulde pasta en kunnen worden bereid met verschillende vullingen en sauzen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g  Roomspinazie

  • 150 g  Ricotta

  • 1 stuks  Ei

  • 100 g  Geraspte Parmezaanse kaas

  • 300 g  Bloem

  • 0.5 tl  Nootmuskaat poeder

  • 2 el  Boter

  • 10 blaadjes  Verse salie

  • Zout & peper

Bereiding

  • 1.

    Ontdooi de diepgevroren roomspinazie in een zeef en laat goed uitlekken, maar knijp de room er niet uit.

  • 2.

    Meng in een kom de spinazie, ricotta, ei, geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat. Het mengsel moet een gelijkmatige vulling creëren.

  • 3.

    Voeg geleidelijk de bloem toe en meng voorzichtig tot er een zacht deeg ontstaat. Voeg indien nodig meer bloem toe om te voorkomen dat het deeg te plakkerig gaat worden.

  • 4.

    Vorm het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad tot een rol van 2 cm dik. Snijd de rol in kleine stukjes van ongeveer 2 cm en vorm er balletjes van. Druk licht op de balletjes om een Malfatti-vorm te creëren.

  • 5.

    Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de salie op een lage temperatuur tot het geurig maar niet bruin is.

  • 6.

    Haal de gekookte malfatti uit het water en voeg ze toe aan de pan met salieboter. Giet voorzichtig wat boter over ieder bolletje met een lepel.

  • 7.

    Schik de malfatti op een bord en serveer samen met wat geraspte Parmezaanse kaas.