party hatlock closedfile archivearrow downlocationDLG bronzeloading lighttraineeassortmentsad outlineemailcooking potfaceweatherfile pdfofferallergensmedalexcellentvoucherpintrashclose lgstar 10plus circleplus minusplus minusonline shoppinterestnot frozensmart homesort upstar 1staryoutube invertedfile imageingredientsclosepoultryeyerespond arrowbagthree dashesapplystar 9plusprintimagepackagehome connectuservideochevron leftovennutritionnovitasoupDLG silberreliablequick cookingmagalogkununupdfrecipegrillstar filledcarpresentoven ventilatorstar 6media pauseborder radiuslog inacademyfruit traditiontriangle rightprofileinformationgearsmile outlinespeechlessuploadheadlinecrosshairtaste guaranteeennerapandangerfishpreloader graysmilechevron upstar 5button playmorestar 3minus circleupload cloudlactose freeair fryerfile videoquestionDLG goldloadingno glutenstar 8star 2speech bubblexingmicrowavemenustar 4shopping cart emptyminusnutritional valuesdessertfilemultiple personsoven inductionmapeismann PLUScheck circle strokeproduct statuseye slashfilterdeliverysadenjoyfile audioinstagramxmasswap verticalcheckpercentsnowflakenieuwlog outaround the clockappplatestar 0new customerasc fishcashbacknewcredit carddeep fryworld mapbabyno palm oilicecreamshopping cart filledlinkshopping cart addshopfat freemeatlesswash updownload cloudarrow upmessagemenu closemenu closefile wordarrow leftphone callscheduling hometoastersaleyoutubereduced sugarvegetariansort inactivewater bathwhatsappchevron bottomvegancopyeurobioinvalid crimsonvegetablesreduced fatfacebookfile altexclusivepencilsharepotatoesoven heat top and bottomvalid green leafchevron bottom vista whitesugar freemeatstar 7downloaderrortext blocktwitterinvalid bittersweetheart outlinechevron rightmsc fishreceiptcakesort downprofessionaldefrostarrow rightspeechless outlinefotogluten freesmart phonenot availablevalid green atlantissortsearchtwo colorscalendarheart Skip to main content
  • Home delivery van vriesversproducten

  • 800.000 tevreden klanten

  • Heerlijke gerechten zonder toevoegingen

Bestel als nieuwe klant
Terug naar het overzicht

Santorini bowl met kip-souvlaki

personen: 4 / Tijd: 30 Min / moeilijkheid: Licht

Bowls worden vaak geserveerd met de ingrediënten in groepen voor een aantrekkelijke presentatie. Salades daarentegen worden meestal gemengd om de smaken en texturen gelijkmatig te verdelen. Deze bowl benadrukt de diversiteit en overvloed aan ingrediënten, wat een kleurrijke indruk geeft.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g  Ongepaneerde kippenborstfilet

  • 1 teen  Knoflook

  • 2 el  Olijfolie extra vergine

  • Voor de marinade:

  • 2 el  Citroensap

  • 1 el  Gedroogde oregano

  • Zout & peper

  • Voor de Tzatziki:

  • 1 st  Komkommer

  • 250 g  Griekse yoghurt

  • 1 el  Dille

  • Zout & peper

  • Voor de bowl:

  • 200 g  Orzo

  • 200 g  Mais

  • 2 st  Tomaten

  • 1 st  Komkommer

  • 1 st  Rode ui

  • 150 g  Feta

Bereiding

  • 1.

    Ontdooi de kipfilet en de mais afzonderlijk een nacht in de koelkast. Spoel de ontdooide filets af onder koud water, dep ze droog en snij ze in hapklare stukjes. Meng in een kom knoflook, olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper om de marinade te maken. Meng de stukken kip grondig door de marinade en laat ze afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast staan. Rijg vervolgens de gemarineerde stukken kip aan spiesjes.

  • 2.

    Schil en rasp de komkommer fijn. Meng in een kom de yoghurt, dille, een snufje zout en versgemalen peper tot een romig mengsel ontstaat.

  • 3.

    Breng ruim water aan de kook in een pan met een flinke snuf zout. Voeg de orzo-pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente, meestal ongeveer 8 tot 10 minuten. Zodra de pasta de gewenste consistentie heeft bereikt, giet je hem af in een vergiet en spoel je hem kort af met koud water om overtollig zetmeel te verwijderen.

  • 4.

    Verdeel de gekookte orzopasta gelijkmatig over 4 kommen. Gril de gemarineerde kipspiesjes op een grill- of grillpan op middelhoog vuur tot ze gaar en goudbruin zijn. Leg vervolgens de gegrilde kipspiesjes over de orzo-noedels in de kommen.

  • 5.

    Tomaten en komkommers wassen, drogen en in plakjes snijden. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen. Snij de feta in kleine blokjes. Verdeel de bereide ingrediënten gelijkmatig over de kommen en garneer rijkelijk met tzatziki. Garneer met verse kruiden of een snufje oregano naar smaak.

Ongepaneerde_kippenborstfilet_web_50005

Ongepaneerde kippenborstfilet

19,99 € 5,0

€ 26,65 per 1000g, ca. 7 stuks
Art.-Nr. 50005

Olijfolie_extra_vergine_web_24425

Olijfolie extra vergine

16,99 € 5,0

€ 33,98 per 1000ml
Art.-Nr. 24425