
Salade met gestoofde wortelen
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
In de zomer genieten we er allemaal van: verfrissende salades met ingrediënten uit eigen tuin. Maar ook typische wintergroenten zoals andijvie, rucola en witlof zitten boordevol mineralen en vitaminen. Door een afbakbrood bij de salade te serveren, wordt deze salade een heerlijke avondmaal.
Ingrediënten
Voor 4 personen
400 g Wortelen (in plakjes)
1 el Boter
1 el Honing
1 tl Kaneel
300 g Wintergroentes of -salade (bijvoorbeeld witlof, veldsla, radicchio of andijviesalade)
1 stuk Sinaasappel
2 el Walnootolie
Zout, peper, gesnipperde tijm
Bereiding
1.
Smelt in een pan wat honing en voeg de boter, kaneel toevoegen en licht laten karamelliseren.
2.
Voeg de wortels toe en braadt ze rondom aan, terwijl je ze voortdurend roert. Blus af met een scheutje water en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes in de pan stoven.
3.
Na 10 minuten zou de vloeistof volledig verdampt moeten zijn. Laat de wortels een beetje afkoelen, breng op smaak met zout en versgemalen peper en roer er de tijm doorheen.
4.
Maak de wintergroenten schoon en verdeel in hapklare stukken in een schaal.
5.
Maak een dressing van het sap van een sinaasappel, walnootolie, zout, peper en 2 eetlepels water.
6.
Schep de wortels door de sla en meng de dressing er doorheen
