
Roomsoesjes-aardbeientiramisu
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
In tegenstelling tot de klassieke tiramisu, dat met rauwe eieren wordt gemaakt, bevat deze heerlijke variant geen rauwe eieren en kan op een zomerdag langer buiten de koelkast.
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 g Mini-roomsoesjes
300 g Aardbeien
250 g Magere kwark
250 g Mascarpone
3 el Suiker
1 zakje Vanillesuiker
4 el Mineraalwater
Bereiding
1.
Vul een laagje bevroren aardbeien in mooie dessertglazen met een beetje suiker. Leg hier twee slagroomsoesjes bovenop.
2.
Roer de magere kwark, mascarpone en water door elkaar met een garde. Roer de suiker erdoor en verdeel bovenop de slagroomsoesjes in de dessertglazen.
3.
Doe de aardbeien, slagroomsoesjes en mascarponemix om en om in de glaasjes zodat er mooie lagen ontstaan. Eindig met een aardbei bovenop en eventueel een takje munt.
4.
Laat alles ontdooien in de koelkast en serveer koud.
