
Rode linzen-kokossoep met garnalen
personen: 4 / Tijd: 30 Min / moeilijkheid: Licht
Soepen zijn altijd lekker, of het nu een romige of een heldere bouillon is. We voelen ons beter en worden van binnen verwarmd. Deze exotische rode linzen-kokossoep brengt exclusiviteit naar tafel, met een garnalenspies.
Ingrediënten
Voor 4 personen
16 stuks Garnalen
4 zakjes Rode linzen-kokossoep
1 el Grove kokosvlokken
4 stuks Houten satéprikkers
Chilipoeder of grof gemalen rode peper
Bereiding
1.
Laat de garnalen ontdooien, spoel ze af onder koud water en dep ze droog.
2.
Verhit een pan met water en leg de zakjes diepgevroren rode linzen-kokossoep in het waterbad. Laat dit zonder deksel ongeveer 25 minuten zachtjes koken.
3.
Zet ondertussen de garnalen op de satéprikkers (4 per spies).
4.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de garnalenspiezen goudbruin.
5.
Verdeel de hete soep over 4 soepkommen en garneer elke kom met een garnalenspies. Strooi de kokosvlokken en de peperkorrels of chili erover en serveer.