
Pizza Margherita met een twist
personen: 4 / Tijd: 30 Min / moeilijkheid: Licht
De klassieker uit Italië werd ooit bedacht ter ere van Koningin Margherita en draagt tot op de dag van vandaag haar naam. Voorgebakken in onze originele Italiaanse houtoven, krijgt het deeg een heerlijk krokante textuur. De topping van fruitige tomatensaus en mozzarella zorgt voor een sappige smaakbeleving. En met dit recept wordt de smaakbeleving nog intenser!
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 stuk Pizza Margherita
500 g Paddenstoelenmix
200 g Spek in plakjes
Rucola
Zout, peper en eventueel een beetje boter
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
2.
Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de plakjes spek er op. Bak het spek in ongeveer 15 minuten in de hete oven, totdat het krokant is.
3.
Haal het spek uit de oven en bak de pizza in de oven volgens de bereidingsinstructies.
4.
Bak ondertussen de paddenstoelenmix in een hete pan op hoog vuur, ongeveer 4-5 minuten totdat het vocht bijna verdampt is. Roer de paddenstoelen regelmatig door. Voeg eventueel wat boter toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
5.
Was de rucola en dep deze droog. Top de pizza af met rucola, spekplakjes en gebakken paddenstoelen.
