
Pasta all'olio met garnalen
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Pasta maakt gelukkig! Het is waar: pasta kan ons humeur op een positieve manier beïnvloeden. Pasta zorgt er namelijk voor dat een centraal punt in de hersenen geactiveerd wordt die verantwoordelijk is om ons positief en gelukkig te laten voelen. Daarnaast wordt het deeg van de pasta op originele Italiaanse wijze gekneed en gevormd. Door het ruwe oppervlak van de spiraalvormige pasta wordt de saus nog beter geabsorbeerd worden en dat maakt ons tweemaal zo gelukkig! Buon Appetito!
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Spiraalvormige pasta
4 el Olijfolie extra vergine
2 teentjes Knoflook, in kleine blokjes
200 g Garnalen
50 g Peterselie
40 g Geraspte pecorino
Zout, vers gemalen peper
Bereiding
1.
Ontdooi de garnalen in de koelkast.
2.
Gaar de pasta in ongeveer 10 minuten in kokend water.
3.
Was de garnalen en dep ze droog. Bak de knoflookblokjes in een pan met olijfolie. Voeg de garnalen toe en bak voor een korte tijd. Voeg als laatste de peterselie toe.
4.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met garnalen. Hussel alles goed door elkaar en schep op voorverwarmde borden. Serveer met geraspte pecorino en vers gemalen peper.

