
Oosterse stoofpot met spruitjes en zoete aardappel
personen: 4 / Tijd: 45 Min / moeilijkheid: Licht
Dit is de ultieme opkikker met een extra portie vitamines! Deze Oosterse stoofpot met een overvloed aan groenten zal je weer op de een brengen en je energie en boost geven. Perfect om je van binnenuit op te warmen in de winter.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Spruitjes
2 stuks Zoete aardappel
800 g Kikkererwten
1 el Ui
1 tl Knoflook
2 el Tomatenpuree
1 el Baharat-specerijmengsel
2 stuks Steranijs
1 stuk Laurierblad
1 el Groentebouillon
1 stuk Sinaasappel
2 el Tahin
Zout en peper
Granaatappelsiroop
Bereiding
1.
Laat de spruitjes ontdooien, schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Snijd de licht ontdooide spruitjes, afhankelijk van de grootte door de helft.
2.
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de groentebouillon en de zoete aardappelblokjes toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur.
3.
Voeg de tomatenpuree, Baharat-specerijmengsel, steranijs en laurierblad toe en bak kort mee om de smaken vrij te maken.
4.
Voeg de spruitjes en kikkererwten toe en giet ongeveer 1,5 liter water erbij. Roer de delicatessebouillon door het mengsel en laat het 20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
5.
Was de sinaasappel, droog hem af, rasp de schil en pers het sap uit. Breng de stoofpot op smaak met zout, peper en sinaasappelsap- en schil.
6.
Meng de tahin met wat water tot een gladde crème. Serveer de stoofpot in kommen en garneer met een royale lepel tahin en een scheutje granaatappelsiroop.