
Mangosalade met kip
personen: 4 / Tijd: 30 Min / moeilijkheid: middel
Kipfilet is de basis van een gezondheidsbewust eetpatroon. Het bevat belangrijke eiwitten en vitamines en het bevat, in tegenstelling tot veel andere vleessoorten, weinig vet.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 stuks Ongepaneerde kippenborstfilet
600 g Mangoblokjes
100 ml Water
200 ml Sinaasappelsap
2 el Bruine suiker
1 Rode peper
6 el Olijfolie
150 g Rucola
2 el Sesamzaadjes
Plantaardige olie om te bakken, zout en peper
Bereiding
1.
Ontdooi de mangoblokjes en de kipfilet.
2.
Breng sinaasappelsap, water en bruine suiker aan de kook en laat daarna sudderen tot het vocht voor de helft is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg dan blokjes rode peper toe en roer de olijfolie erdoor.
3.
Laat het iets afkoelen en roer voorzichtig de mangoblokjes door de dressing. Laat minimaal 20 minuten marineren.
4.
Dep de kipfilet droog en bak in een pan met plantaardige olie gedurende ongeveer 10 minuten.
5.
Was de rucola, dep droog en snijd in kleinere stukken. Roer de helft door de mangosalade en houd wat apart voor decoratie.
6.
Rooster de sesamzaadjes kort in een koekenpan zonder vet.
7.
Leg een portie mangosalade in het midden van een bord. Leg de kipfilet hierop en serveer met wat rucola. Maak het geheel af met wat geroosterde sesamzaadjes.
