
Malse kipsalade
personen: 4 / Tijd: 50 Min / moeilijkheid: middel
De cantharel is een fijne, edele champignon die zijn naam dankt aan peper. Dat is namelijk waar de cantharel rauw naar smaakt. De cantharel is tegenwoordig een zeldzaamheid en daarom een delicatesse. Vanwege de goudgele kleur worden ze ook wel het goud van het bos genoemd. Cantharellen in deze heerlijke salade zal u inspireren.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Ongepaneerde kippenborstfilet
2 el Plantaardige olie
300 g Prinsessenbonen
200 g Cantharellen
100 g Wilde rijst
2 Sinaasappels
50 g Mayonaise
50 g Zure room
4 tl Sinaasappeljam
1.5 el Citroensap
Zout en peper
Kruiden of tuinkers voor de garnering
Bereiding
1.
Laat de kip kort ontdooien en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een pan met olie en bak de kip gedurende 15-18 minuten. Draai ze meerdere keren om. Kook de bonen in kokend water met een beetje zout gedurende ongeveer 10 minuten. Giet ze af en laat rusten. Bak de cantharellen in een pan gedurende 5 minuten totdat ze vloeistof bijna verdampt is en bak dan nog eens 5 minuten.
2.
Bereid de rijst naar instructies en laat afkoelen. Schil en fileer de sinaasappels en vang het sap op. Meng voor de dressing de mayonaise met zure room, sinaasappelsap en jam en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
3.
Snijd de kip in kleine blokjes en meng met de rijst, bonen, cantharellen, sinaasappels (een paar partjes apart houden voor garnering) en meng de dressing er voorzichtig door. Leg op borden en serveer met partjes sinaasappel en kruiden.


