
Libanese salade met kippenborstfilet
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 St. Kipfilet
1 St. Tarwe stokbrood
2 St. Tomaten
1 St. Komkommer
1 St. Rode ui
1 St. Romano sla
1 St. Verse munt en peterselie
1 St. Hlaf teentje knoflook
4 el Olijfolie
2 el Balsamico
1 St. Halve citroen
Bereiding
1.
Ontdooi de kipfilets
2.
Ontdooi het boerenbrood, snijd in sneetjes en bak het in de pan met twee eetlepels olijfolie tot het knapperig is. Leg aan de kant.
3.
Dep en droog de tomaten en komkommer. Snijd de Romano sla in reepjes en de tomaten in blokjes. Snijd de komkommer in stukjes en verwijder de binnenkant.
4.
Hak de peterselie en muntblaadjes grof.
5.
Pers het teentje knoflook en meng met olijfolie, balsamico en het sap van een halve citroen. Voeg indien nodig een paar druppels water toe.
6.
Bak de kipfiletreepjes ongeveer 10 minuten in plantaardige olie tot ze gaar zijn.
7.
Voeg ondertussen de sla, tomaten, komkommer en peterselie toe aan de dressing en meng goed. Pas kort voor opdienen de sneetjes brood toevoegen.
8.
Snijd de kipfilet en maak de salade op. Strooi de munt eroverheen en serveer.
