
Knapperige zoete aardappelfriet met rode biet en kikkererwtencrème
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Of het nu zoet of hartig is, de zoete aardappel met haar veelzijdige smaak kan beide zijn! De nootachtige, zoete smaak doet denken aan kastanjes en pompoen. Ze verrijkt de Europese keuken en wordt steeds populairder. Het is een veelzijdig bijgerecht, maar ook een lekkere snack!
Ingrediënten
Voor 4 personen
600 g Zoete aardappelfriet
250 g Rode biet, gaar gekookt
250 g Kikkererwten, gaar gekookt
150 g Griekse yoghurt
1 el Citroensap
Tuinkers, zeezout, peper
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de diepgevroren zoete-aardappelfriet uit de verpakking en leg ze, indien mogelijk, in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
2.
Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat ze in een zeef uitlekken. Pureer ze vervolgens samen met de rode biet, yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en citroensap.
3.
Spoel de tuinkers af, knip in stukjes en decoreer de biet-kikkererwtencrème. Klaar om te serveren!

