
Kipfilet met twee soorten dip
personen: 4 / Tijd: 25 Min / moeilijkheid: middel
Zelfs de oude Romeinen hielden van gevogelte en zagen dit echt als een delicatesse. Ook waardeerden ze de voordelen ervan. Gevogelte bevat waardevolle eiwitten en levert ook ijzer, zink en kalium.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Kipfilethaasjes "Kruiden-lijnzaad"
2 el Plantaardige olie
150 g Griekse yoghurt
1.5 tl Kerriepoeder
4 Kumquats
100 ml Portwijn
40 g Pruimen
1 tl Bruine suiker
1 el Sojasaus
Kaneelpoeder
Zout en peper
Chilipoeder
Bereiding
1.
Bak de kipfilethaasjes in olie gedurende circa 8-10 minuten. Draai ze af en toe om.
2.
Voor de currydip: meng yoghurt met kerriepoeder, zout en peper. Snijd kumquats (citrusvrucht) in kleine blokjes en meng het erdoor.
3.
Voor de pruimen-kaneeldip: roer de portwijn, stukjes pruimen, kaneel, suiker, sojasaus en citroensap door elkaar en pureer. Breng op smaak met zout en peper.
4.
Serveer de kipfilethaasjes met de dips en een beetje chilipoeder.
