
Kip-tajine met olijven en citroen
personen: 4 / Tijd: 120 Min / moeilijkheid: middel
Een tajine is een soort pot, die traditioneel wordt gebruikt in de Oosterse keuken. Het aantal gerechten dat u kunt bereiden in een tajine is enorm. Zo hebben wij voor u vandaag een heerlijke variatie met kip, olijven en citroen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
6 stuks Kippenbouten
400 g Krieltjes
Gemarineerde pitloze olijven
300 g sjalotten
2 stuks Bouillonblokjes van kip
Komijn
Kaneel
Saffraan
10 el Olijfolie extra vergine
7 el Knoflookblokjes
Verse gember
4 stuks Geconfijte citroen
1 takje Verse koriander
Bereiding
1.
Haal de kippenbouten uit de verpakking en laat deze een nacht in de koelkast ontdooien.
2.
Snij de geconfijte citroenen en gember in kleine stukjes.
3.
Voor de marinade mengt u 2-3 eetlepels olijfolie met de helft van de stukjes citroen en gember, 2-3 eetlepels knoflookblokjes en alle kruiden.
4.
Smeer de kippenbouten in met de marinade en laat deze minimaal 30 minuten intrekken.
5.
Bereid 1 liter kippenbouillon van 1 liter water en 2 bouillonblokjes.
6.
Was de krieltjes met schil goed.
7.
Verwarm 5-6 eetlepels olijfolie in een pan en bak de kippenbouten gedurende 6 minuten goudbruin. Haal de kippenbouten uit de pan en bak de overgebleven knoflookblokjes en sjalotten.
8.
Leg de kippenbouten in de tajine en giet hier de bouillon overheen. Voeg de sjalotten, knoflookblokjes en overgebleven stukjes citroen en gember toe en laat sudderen op middelhoog vuur voor een uur.
9.
Voeg 25 minuten voor het einde van de kooktijd, de olijven, aardappelen en verse koriander toe aan de tajine.
