
Hemels chocolade dessert
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Deze opwarmer van ons hart is vooral populair bij chocoladeliefhebbers. De pittige combinatie van gember, cacao en kaneel passen perfect bij het ijs. Een hemelse én scherpe verleiding...
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 bollen Kopenhagen (dame blanche)
4 bollen Hazelnoot
800 ml Volle melk
8 tl Cacaopoeder
1 stuk Gember
1 stokje Kaneel
Kardemom
Chilipoeder
200 ml Slagroom
50 g Chocoladevlokken
Bereiding
1.
Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Doe het samen met een kaneelstokje en kardemom in een theefilter of thee-ei.
2.
Verhit de melk en laat de kruiden erin trekken. Roer daarna de cacaopoeder erdoor en laat ongeveer vijf minuten trekken.
3.
Klop de slagroom stijf met een garde of mixer. Voeg een snufje chilipoeder toe.
4.
Doe de warme kruidenmelk in een hoog glas en voeg een bol Kopenhagen (dame blanche) en een bol hazelnootijs toe.
5.
Maak het geheel af met een toef slagroom en chocoladevlokken. Serveer meteen.
