
Hartige ovenschotel met kalkoensteak en cantharellen
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
De cantharel is een edele paddenstoel met een gekruide smaak en dankt haar naam aan het kruid 'peper' omdat dit is waar het rauw naar smaakt. De cantharel is een echte delicatesse.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 stuks Kalkoensteak
3 el Olijfolie extra vergine
50 g Uienblokjes
500 g Paprikareepjes
300 g Cantharellen
200 ml Slagroom
2 el Tomatenpuree
1 bosje Bieslook
80 g Geraspte kaas
750 g Zoete aardappelfriet
Zout en peper
Bereiding
1.
Bak de kalkoensteak in twee eetlepels olie in een koekenpan gedurende 8-10 minuten. Haal uit de pan en snijd door de helft.
2.
Voeg de paprikareepjes, uienblokjes en de cantharellen toe aan de pan en bak de groenten in het vet van de kalkoensteak ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Giet dan de room in de pan en breng aan de kook. Verfijn de saus met tomatenpuree en breng op smaak met zout, peper en gesneden bieslook.
3.
Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
4.
Leg de kalkoensteak in een ovenschaal en verdeel hierover de groenten in saus. Bestrooi met geraspte kaas. Verdeel de zoete aardappelfriet over een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat en de ovenschaal in de oven en laat het staan gedurende 18-20 minuten.
5.
Serveer de ovenschotel op borden en serveer met de zoete aardappelfriet.


