
Groenten-kokosgratin
personen: 4 / Tijd: 45 Min / moeilijkheid: Licht
Stoofschotels en eenpansgerechten zijn natuurlijk ideaal, daar sluit deze goed gevulde en gezonde gratin zich ook bij aan! Een variatie van zoet en kruidig met een bite, deze gratin heeft alles!
Ingrediënten
Voor 4 personen
Gemengde groenten met broccoli
100 g Cashewnoten
100 ml Kokosmelk + 1 el gember
3 el Geraspte kokos
1 el zout en peper
1 el chilipoeder + 1 el instantbouillon
200 g Geraspte kaas
Bereiding
1.
Week de cashewnoten een nacht in koud water. De volgende dag afspoelen en pureren met 150 - 200 ml water en kokosmelk tot een puree.
2.
Fruit de gember in kokos olie, voeg de gemengde groenten toe en bak circa vijf minuten. Verdeel hierna de groenten over een geschikte schaal.
3.
Breng de cashewnoten-puree op smaak met wat zout, peper en chilipoeder.
4.
Verdeel de puree over de groenten en bestrooi deze met geraspte kokos.
5.
Laat de gratin in een voorverwarmde oven bij 180° gedurende 20-30 minuten garen.
