
Groene ovengroenten met Parmezaanse kaas en hazelnoot
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Groenten zijn allang meer dan alleen een bijgerecht. Met zijn vele vitamines en voedingsstoffen is het een bron voor een evenwichtige maaltijd.
Ingrediënten
Voor 4 personen
200 g Spruitjes
200 g Sperziebonen
200 g Broccoli
50 ml Olijfolie
50 g Parmezaanschilfers
50 g Stukjes hazelnoot
3 takjes Verse kruiden
1 el zout en peper
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de stukjes hazelnoot in een pan zonder olie goudbruin en zet ze opzij.
2.
Meng de olijfolie met wat zout en peper. Smeer de groenten in met de olijfolie en leg het met de verse kruiden takjes op een bakplaat. Bak de groenten gedurende 45 minuten gaar. Af en toe keren.
3.
Na het bakken de groenten bestrooien met de stukjes hazelnoot en de Parmezaanschilfers.