
Gelato Nocciola
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Wie houdt er niet van een lekker ijsje in een knapperig hoorntje? Tegen dit recept kunnen chocolade- en noten fans geen nee zeggen. Een heerlijk recept met gekarameliseerde noten, chocoladesaus en frambozen dat gegeten kan worden van de zomer tot aan de winter.
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 el Gemengde ongezouten noten, zoals hazelnoten, walnoten of cashewnoten.
Geschaafde amandel
2 el Honing
4 bolletjes Hazelnoot
4 bolletjes Choco-Split
4 stuks IJshoorntjes
Chocoladesaus
Frambozen
Bereiding
1.
Maak vier kleine dienbladen, borden of glasplaten koud voor het serveren.
2.
Bak in een kleine pan de noten, amandelschaafsel en honing totdat ze goudbruin zijn. Voeg een beetje water toe en laat al roerend afkoelen.
3.
Snijd van de hoorntjes de onderkant eraf en leg ze op de koude dienbladen of borden.
4.
Vul de hoorntjes met een bol hazelnoot en choco-split en leg de hoorntjes op een rij op het bord. Versier met de gekarameliseerde noten, de chocoladesaus en de frambozen. Serveer direct.
