
Filetrolletjes met peterseliecrème
personen: 4 / Tijd: 30 Min / moeilijkheid: middel
Roulades horen tot de klassiekers van de zondagse keuken. voor een party wordt het gerold met een lekkere vulling. Vullingen zoals groenten, peterselie, kastanjes, noten of veenbessen geven het vlees een speciale smaak. Het vlees blijft hierdoor ook zeer sappig.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Gemarineerde varkensfiletmedaillons
1 Kleine wortel
1 Kleine pastinaak
1 Kleine selderij
1 Kleine prei
10 el Olijfolie extra vergine
1 sneetje Toast
3 el Peterselie
20 g Pompoenpitten
1.5 tl Citroensap
Zout en peper
houten prikkers
Bereiding
1.
Ontdooi de medaillons volgens de instructies op de verpakking. Schil de wortel, pastinaak en selderij, was en snijd in fijne dunne reepjes. Was de prei en snijd ook deze in reepjes. Blancheer de groentereepjes gedurende ongeveer 1 minuut in kokend, gezout water. Laat daarna afkoelen.
2.
Snijd de medaillons in zo dun mogelijke plakken en plet deze tussen huishoudfolie. Bak ze daarna in 2 el olie gedurende ongeveer 5 minuten. Verkruimel voor de vulling de toast en pureer met peterselie, pompoenpitten, de overgebleven olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
3.
Vul de medaillonplakken met de groentenreepjes en rol ze daarna op. Maak ze vast met een spiesje. Serveer met de peterseliecrème.
