
Feestelijke garnalencocktail
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Garnalen behoren tot de kreeftachtigen en is een echte delicatesse. De scherpe en licht nootachtige aroma benadrukken hartige én zoete gerechten. Ze zijn ook erg populair voor in salades, zoals deze heerlijke garnalencocktail.
Ingrediënten
Voor 4 personen
225 g Garnalen
Kleine mandarijnen
1 Kleine ananas
1 Granaatappel
80 g Pluksla
150 g Yoghurt
1.5 tl Gemalen kurkuma
Limoensap
Zout en peper
Bereiding
1.
Ontdooi de garnalen volgens de instructies op de verpakking. Verwijder het staartsegment, spoel ze af met koud water en laat daarna goed uitlekken. Schil mandarijnen en snijd in partjes. Schil de ananas en snijd in kleine stukjes.
2.
Halveer de granaatappel, verwijder de pitjes en vang het sap op. Was de sla en laat drogen.
3.
Meng voor de dressing yoghurt, granaatappelsap, kurkuma en limoensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade in porties en verdeel de mandarijn, ananas, granaatappelpitjes en garnalen erover. Besprenkel met de dressing en serveer.

