
Selectie brood
personen: 8 / Tijd: 40 Min / moeilijkheid: Licht
Dips zijn het perfecte bijgerecht, of het nu gaat om brood, gebakken aardappelen, gegrilde gerechten of groentesticks. Ze worden ook in een handomdraai gemaakt, omdat je meestal maar een paar ingrediënten hoeft te mengen. Zure room, yoghurt of gepureerde groenten zorgen voor een lichte basis.
Ingrediënten
Voor 8 personen
500 g Courgette en groentemix
150 ml Witte wijnazijn
150 g Suiker
1.5 tl Gemalen komijn
1 tl Gemalen kurkuma
500 g Bosbessen
1 stuk Citroen
2 el Dille
200 g Zure room
250 g Gerookte zalmplakken
1 tl Honing
1 tl Wasabi
8 stuks Croissants
8 stuks Baguettebroodjes
8 stuks Gevlochten brood
Bereiding
1.
Verwarm de croissants, baguettebroodjes en gevlochten brood volgens de bereiding op de verpakking.
2.
Dip mediterrane gesmoorde groenten: verhit de olijfolie in een pan en kook de bevroren courgette en groentemix op matig vuur gedurende 9 minuten. Goed roeren. Voeg azijn, suiker, komijn en kurkuma toe en laat 15 minuten sudderen op matig vuur. Schenk in kommen of glazen.
3.
Bosbessenjam: Meng de ontdooide bosbessen met de helft van de suiker en laat 30 minuten staan. Doe ze in een pan en breng aan de kook. Voeg citroensap en de resterende suiker toe en laat 5 minuten koken. Schenk het dan in een glas.
4.
Zalm-wasabi-dip: ontdooi de gerookte zalm en snijd in kleine stukjes. Roer de zure room, dille, honing, wasabi en zout tot een creme en schenk over de zalm. Schenk in glazen en serveer met de andere dips samen met het brood.
