
Kippenborstfilet op een bedje van mango
personen: 4 / Tijd: 30 Min / moeilijkheid: middel
Ingrediënten
Voor 4 personen
4 St. Kipfilet 8539
600 g Mangoblokjes 5352
100 ml Water
200 ml Sinaasappelsap
2 el Bruine suiker
1 tl Rode chili
6 el Olijfolie
1 St. Rucola
Bereiding
1.
Ontdooi de kipfilet en de mangoblokjes
2.
Breng sinaasappelsap, water en bruine suiker aan de kook en laat sudderen tot de vloeistof tot de helft is gereduceerd.
3.
Voeg de chiliblokjes toe en roer de olijfolie erdoor. Laat een beetje afkoelen en voeg de ontdooide mangoblokjes toe. Ongeveer 20 min. marineren.
4.
Dep de kipfilets droog en bak ze 10 minuten in plantaardige olie.
5.
Was de rucola, snijd fijn en voeg de helft toe in de mangosalade. De rest opzij leggen ter decoratie.
6.
Leg de mangosalade op het bord, leg de kipfilet erop en decoreer met de overgebleven rucola.
7.
Serveer met knapperig boerenbrood of aardappelfriet.
