
Wortelsoep
personen: 4 / Tijd: 30 Min / moeilijkheid: Licht
Met broccoli en kokos
Ingrediënten
Voor 4 personen
250 g Broccoli
400 g Wortelschijfjes
1 el Uienblokjes
1 el Koolzaadolie
500 ml Groentebouillon
250 ml Kokosmelk
2 tl Kerriepoeder
2 el Crème fraîche
1 tl Zout en peper
Bereiding
1.
Ontdooi de broccoli en halveer de stronkjes.
2.
Breng water aan de kook en kook de broccoli beetgaar. Verwijder de broccoli uit het water en zet opzij.
3.
Verwarm de olie een de pan en fruit de uien aan. Voeg de kerriepoeder toe, roer goed door en doe daarna de wortelschijfjes erbij.
4.
Stoom alles nog samen gedurende drie minuten.
5.
Voeg vervolgens de bouillon en kokosmelk toe en laat afgedekt nog 20 minuten sudderen.
6.
Pureer de soep en voeg daarna de gehalveerde stronkjes broccoli toe. Roer de crème fraîche erdoor en serveer.