
Zachte eendenstrips met truffelwortels en aardappelgratin
personen: 4 / Tijd: 40 Min / moeilijkheid: middel
Reepjes gesneden uit de eendenborstfilet van Duitse herkomst, met huid, gemarineerd met een milde marinade van zoete, gedroogde cranberry's en kruiden.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Gemarineerde eendenstrips Cranberry-kruiden 2872
12 St Mini-aardappelgratin 8385
500 g Wortelen extra fijn 5485
1 tl Truffelcarpaccio
2 el Boter
1 el Cranberry's
100 ml Cranberrysap
1 tl Zout en verse peper en verdikkingsmiddel (maïzena)
Bereiding
1.
Haal de eendenstrips uit de verpakking en laat ze afgedekt in de koelkast ontdooien.
2.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
3.
Leg de mini-aardappelgratins op een bakplaat met bakpapier en bak deze tot ze goudbruin zijn.
4.
Hak de truffelcarpaccio zeer fijn en zet apart.
5.
Smelt de boter in een pan, karamelliseer een beetje suiker en voeg daar de wortels aan toe. Al roerend aanbakken, voeg een beetje water toe en laat 15 minuten koken.
6.
Voeg de fijngehakte truffels pas aan het einde, voor het serveren, toe aan de wortelen.
7.
Verhit een beetje olie in een pan en bak de eendenstrips ongeveer 15-20 minuten. Bak op middelhoog vuur en houd warm.
8.
Voeg de cranberry's en het sap toe en laat inkoken. Eventueel iets indikken met bijvoorbeeld maïzena. Breng op smaak met zout en verse peper.
9.
Leg een aantal van de eendenstrips op een voorverwarmd bord, serveer de truffelwortelen en de mini-aardappelgratin erbij en maak het af met een beetje cranberryjus.
10.
Voor de vegetarische variant vervangt u het vlees door een gebakken medaillon van boekweit en linzen.
11.
Voor de variant voor kinderen vervangt u de eendenstrips door kipfiletreepjes. Serveer de wortelen zonder de truffels.
