party hatlock closedfile archivearrow downlocationDLG bronzeloading lighttraineeassortmentsad outlineemailcooking potfaceweatherfile pdfofferallergensmedalexcellentvoucherpintrashclose lgstar 10plus circleplus minusplus minusonline shoppinterestnot frozensmart homesort upstar 1staryoutube invertedfile imageingredientsclosepoultryeyerespond arrowbagthree dashesapplystar 9plusprintimagepackagehome connectuservideochevron leftovennutritionnovitasoupDLG silberreliablequick cookingmagalogkununupdfrecipegrillstar filledcarpresentoven ventilatorstar 6media pauseborder radiuslog inacademyfruit traditiontriangle rightprofileinformationgearsmile outlinespeechlessuploadheadlinecrosshairtaste guaranteeennerapandangerfishpreloader graysmilechevron upstar 5button playmorestar 3minus circleupload cloudlactose freeair fryerfile videoquestionDLG goldloadingno glutenstar 8star 2speech bubblexingmicrowavemenustar 4shopping cart emptyminusnutritional valuesdessertfilemultiple personsoven inductionmapeismann PLUScheck circle strokeproduct statuseye slashfilterdeliverysadenjoyfile audioinstagramxmasswap verticalcheckpercentsnowflakenieuwlog outaround the clockappplatestar 0new customerasc fishcashbacknewcredit carddeep fryworld mapbabyno palm oilicecreamshopping cart filledlinkshopping cart addshopfat freemeatlesswash updownload cloudarrow upmessagemenu closemenu closefile wordarrow leftphone callscheduling hometoastersaleyoutubereduced sugarvegetariansort inactivewater bathwhatsappchevron bottomvegancopyeurobioinvalid crimsonvegetablesreduced fatfacebookfile altexclusivepencilsharepotatoesoven heat top and bottomvalid green leafchevron bottom vista whitesugar freemeatstar 7downloaderrortext blocktwitterinvalid bittersweetheart outlinechevron rightmsc fishreceiptcakesort downprofessionaldefrostarrow rightspeechless outlinefotogluten freesmart phonenot availablevalid green atlantissortsearchtwo colorscalendarheart Skip to main content
  • Home delivery van vriesversproducten

  • 800.000 tevreden klanten

  • Heerlijke gerechten zonder toevoegingen

Bestel als nieuwe klant
Terug naar het overzicht

Kabeljauwfilet met lavendelmarinade op een bedje van boontjes

personen: 4 / Tijd: 90 Min / moeilijkheid: middel

Deze combinatie van kruiden met de kabeljauwfilets is onweerstaanbaar! Een recept met heerlijke producten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 Stuks  Kabeljauwrugfilets

  • 600 G  Prinsessenbonen

  • 3 El  Olijfolie

  • 1 Tl  Gedroogde lavendel

  • 1 Tl  Grof gemalen peper

  • 500 G  Aardappelen

  • 1 Stuks  Rode ui

  • 1 Tl  Zout en verse peper

Bereiding

  • 1.

    Ontdooi de kabeljauwfilets en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.

  • 2.

    Meng de lavendelbloesem en de peper met twee theelepeltjes olijfolie in een kleine kom. Leg de filets in een ondiepe schaal en marineer de filets met het pepermengsel, laat het een uur in de koelkast intrekken.

  • 3.

    Was en schil de aardappelen. Schil en snijd de uien in fijne blokjes.

  • 4.

    Kook vervolgens de aardappelen in een beetje gezouten water ongeveer 20 minuten gaar, giet hierna de aardappelen af.

  • 5.

    Verhit wat olijolie in een pan en bak de kabeljauwfilets op middelhoog vuur. Draai ze beide één keer gedurende de gaartijd om te voorkomen dat de filets uit elkaar vallen. Voeg aan het einde van de bereidingstijd de uien toe en een eetlepel boter.

  • 6.

    Kook ondertussen de sperziebonen in kokend water met zout ongeveer zes minuten beetgaar, giet vervolgens het water af en breng eventueel op smaak met zout, peper en boter. Laat de deksel op de pan om het warm te houden.

  • 7.

    Leg als eerste de boontjes neer en garneer deze met een beetje uienboter. Leg vervolgens de kabeljauwfilets op het bedje van boontjes en verdeel de aardappelen over het bord. Garneer het geheel met nog wat lavendel.

Prinsessenbonen_web_5041

Prinsessenbonen

7,19 € 5,0

€ 7,19 per 1000g
Art.-Nr. 5041