
Pompoensoep
personen: 4 / Tijd: 30 Min / moeilijkheid: middel
Met ciabattacroutons
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Pompoenblokjes
2 st. Ciabattabroodjes
2 el Uienblokjes
750 ml Groentebouillon
200 g Zoete aardappelen
1 tl Gehakte gember
1 tl Gehakte knoflook
2 el Boter
2 el Olijfolie
1 tl Limoensap
2 el Roomkaas
1 tl Zout, peper, kaneel, nootmuskaat
Bereiding
1.
Schil, was en snijd de zoete aardappelen in kleine stukjes.
2.
Fruit de ui, knoflook, gember, zoete aardappel en de pompoenblokjes aan in een pan met boter.
3.
Schenk de bouillon erbij en laat afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen.
4.
Snijd de ciabattabroodjes in blokjes en rooster deze in olijfolie in een koekenpan totdat ze krokant zijn.
5.
Pureer de soep en verfijn met limoensap en roomkaas en breng op smaak met kruiden.
6.
Serveer de soep in een mooie kom en garneer met de ciabattacroutons.

