
Calamares met kruiden en aioli
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
Calamari is een traditioneel mediterraans gerecht, gemaakt van inktvisringen. Door het heerlijke knapperige laagje beslag om de inktvis, is het ook een zeer populair gerecht bij kinderen. Serveer de calamares met kruiden, zeezout en aioli om lekker in te dippen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Calamares
200 ml Olijfolie extra vergine
4 el Knoflookblokjes
1 Ei
1 tl Mosterd
1 tl Citroensap
Verse kruiden naar wens: basolicum, peterselie, salie, dragon...
Zeezout
Verse peper
Bereiding
1.
Doe knoflookblokjes, olijfolie, ei, mosterd, zout, peper en citroensap in een hoge kom. Pureer alles met een staafmixer in gelijkmatige bewegingen van onder naar boven. Mix tot een romige massa. doe de aioli in een kleine kom en dek af totdat u gaat serveren. Bewaar in de koelkast.
2.
Verwarm de friteuse op 180°C en frituur de calamares in porties voor ongeveer 5 minuten totdat ze knapperig zijn. Leg ze op keukenpapier.
3.
voeg de kruiden toe aan de olie gedurende 10 seconden (het wordt bitter wanneer het langer gefrituurd wordt). Laat uitlekken op keukenpapier.
4.
Leg de calamares en de kruiden op een bord, breng op smaak met zeezout en verse peper en serveer met de aioli als dipsaus.
