
Caesarsalade met kip
personen: 4 / Tijd: 20 Min / moeilijkheid: Licht
De Caesarsalade is een klassieker uit de Italiaans-Amerikaanse keuken. Niet te missen is de romainesla. Geserveerd met kippenreepjes krijgt u een lichte, culinaire hoofdmaaltijd.
Ingrediënten
Voor 4 personen
300 g Gemarineerde kipfilethaasjes
Zout
1 el Mosterd
100 g Room
4 tl Parmezaanse kaas
1 el Olie
200 g Cherry tomaten
400 g Romainesla
1 el Knoflookblokjes
Peper
Bereiding
1.
De sla wassen en droog deppen. Daarna in reepjes snijden.
2.
Een beetje olie in een pan verhitten en daarin de knoflook en de kipfilethaasjes bakken op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten. Tijdens het bakken geregeld doorroeren.
3.
roer 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, room en mosterd door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
4.
Was de tomaten en halveer. Serveer de sla op een mooi bord en besprenkel met de dressing. Leg de kipfilet er bovenop en verdeel de tomaten erover. Meteen serveren voor optimale smaak.
