
Appelpartjes met ijs
personen: 4 / Tijd: 40 Min / moeilijkheid: middel
Een heerlijke samenstelling van witte wijn, gebakken appels en karamel-ijs. Probeer het dessert zelf en ontdek nieuwe smaakcombinaties.
Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g Groene appel
250 ml Droge witte wijn
2 el Suiker
1 Stuk Kaneelstokje
50 g Gehakte amandel
4 Bolletjes Vanille-Bourbon
Muntblaadjes
1 Stuk Citroen
Bereiding
1.
Schil de appels en snijd ze in fijne partjes. Besprenkel met citroensap zodat ze niet bruin worden.
2.
Kook de witte wijn met suiker en het kaneelstokje en kook hierin de appels beetgaar.
3.
Rooster de gehakte amandelstukjes in een pan totdat ze goudbruin zijn.
4.
Leg de appelpartjes op een mooi bord of schaal en besprenkel met wat witte wijn.
5.
Leg een grote bol ijs op de appelpartjes en serveer met de gehakte amandelstukjes en blaadjes munt.
