
Amuse van mini-gehaktballetjes en aardappelpartjes
personen: 12 / Tijd: 25 Min / moeilijkheid: Licht
Mediterraan comfortfood gepresenteerd als amuse in een glas. Gemakkelijk te bereiden en ziet er erg luxe uit!
Ingrediënten
Voor 12 personen
36 stuks Aardappelpartjes
12 stuks Mini-gehaktballetjes
12 el Alioli
12 stuks Padrón pepers
2 el Olie
Zout, peper
12 stuks Amuse glaasjes
Bereiding
1.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de Padrón pepers af en dep ze droog.
2.
Leg de aardappelpartjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven. Halverwege de baktijd een keer omdraaien.
3.
Bak ondertussen de mini-gehaktballetjes in een beetje olie gedurende 10 minuten en leg ze hierna opzij.
4.
Fruit in dezelfde pan de Padrón pepers gaar en zacht.
5.
Leg drie aardappelpartjes in elk glas, voeg daar bovenop een lepeltje met alioli, leg hierna de peper en de mini-gehaktbal ook in het glas en maak af met wat peper en zout.
