Zalm Teriyaki Crostini

Canapés komen traditioneel uit de klassieke Franse keuken. Maar ook in de Nederlandse keuken zijn de kleine, geproportioneerde hapjes te vinden. De voorgerechten mogen alleen zo klein zijn dat ze zonder bestek en in één à twee happen gegeten kunnen worden. Ze kunnen oneindig gevarieerd worden met verschillende ingrediënten. Zo ook deze Teriyaki zalm.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Plaats de chia-spelt ciabatta op een bakplaat met bakpapier en laat 10 minuten ontdooien. Bak ze daarna in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 12 minuten totdat ze goudbruin zijn. Kook ondertussen de kwarteleieren in kokend water ca. 3-4 minuten. Laat daarna afkoelen en pel ze. Ontdooi de zalm volgens de instructies op de verpakking en halveer de plakjes wanneer nodig.

    
  2. 2

    Was en droog de sinaasappel. Rasp er wat schil vanaf. Schil daarna de sinaasappel en snijd de filets eruit in kleine stukjes. Roer de roomkaas door de sinaasappel, de sinaasappelschil, de sinaasappeljam en breng op smaak met chilipoeder, zout en peper. Snijd de eieren in schijfjes.

    
  3. 3

    Snijd het brood in plakjes van ongeveer 1 cm dik en besmeer met de sinaasappelcrème. Leg daarna plakjes zalm en ei erop en serveer met chili-draden.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Chia-spelt ciabatta
  • 8 stuks Kwarteleieren
  • 142 g Teriyaki zalmplakken
  • 1 Sinaasappel
  • 150 g Roomkaas
  • 1 tl Sinaasappeljam
  • Chilipoeder of vlokken, zout en peper, chilidraden

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.