Zalm-aardappel-ovenschotel

Een echt zondags gerecht: romige aardappelgratin met spinazie, prei en zalm. Een heerlijke combinatie van smaken dat een echte favoriet kan worden.

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Snijd de prei in ringen. Fruit de blokjes ui en knoflook aan in een beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg dan de prei en de bladspinazie toe.

    
  2. 2

    Voeg een scheutje room en een scheutje melk toe. Maak het af met een beetje nootmuskaat, zout en peper.

    
  3. 3

    Leg de aardappelgratin in een ovenschotel, vul het aan met porties zalmfilet, giet de saus erover en maak het geheel af met geraspte kaas.

    
  4. 4

    Bak de gratin in de oven gedurende 45-50 minuten.

    

Serveertips

Zowel de aardappelgratin als de zalm kan bevroren in de ovenschaal gelegd worden. Wanneer u de zalm in kleinere stukken wilt laat u de zalm half ontdooien zodat u de zalm in het gewenste formaat kunt snijden.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1000 g Aardappelgratin
  • 150 g Uienblokjes
  • 600 g Atlantische zalmfilet
  • 300 g Bladspinazie
  • 1 stuk Prei
  • 1 scheutje Melk
  • 1 scheutje Room
  • 100 g Geraspte kaas
  • Nootmuskaat, zout en peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.