Waxinelichthouders van bladerdeeg

Luchtig bladerdeeg, knapperig en kruimelig. Bladerdeeg past perfect bij de feestdagen en niet alleen om te eten, ook om te versieren...

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg circa 20 minuten ontdooien. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol twee bladerdeegplakken uit totdat ze 1,5 keer zo groot zijn. Steek of snijd sterren of hartjes eruit. Leg het resterende deeg opzij.

  
 2. 2

  Leg de vormen op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los met een beetje water en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi het bladerdeeg vervolgens met suikerparels en amandelschaafsel.

  
 3. 3

  Maak nog twee vormen van twee plakken bladerdeeg en leg deze ook op de bakplaat en bestrijk met ei en bestrooi met suikerparels en amandelschaafsel.

  
 4. 4

  Haal de waxinelichtjes uit het aluminium houdertje en gebruik de vormpjes met de opening naar beneden om een opening te maken in het bladerdeeg. Verwijder het deeg en plaats de aluminium vorm in het bladerdeeg.

  
 5. 5

  Bak het bladerdeeg ongeveer 20-25 minuten goudbruin. Maak van het resterende deeg kleine sterren of andere vormen en bestrijk ook deze met ei en bestrooi met suikerparels en amandelschaafsel. Bak deze ook goudbruin in de oven.

  
 6. 6

  Laat de gebakken sterren en hartjes afkoelen en doe het waxinelichtje weer in de aluminium vorm.

  

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 8 plakjes Bladerdeeg
 • 1 Ei
 • 50 g Kandijsuiker
 • 50 g Amandelschaafsel
 • 2 el Bloem
 • 4 Waxinelichtjes