Visspiesjes met pangasius

Het vlees van de Pangasius is mooi, stevig en valt niet uit elkaar. Ook voor spiesjes is deze zoetwatervis zeer geschikt. Door de milde smaak ook zeer geliefd bij mensen die niet vaak vis eten.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Laat de pangasiusfilet en de garnalen in de koelkast ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.

    
  2. 2

    Snijd de pangasiusfilet in hapklare stukken. Kruid de pangasius en garnalen met zout, peper en citroensap.

    
  3. 3

    Was en ontkern de paprika en snijd in grote stukken. Was ook de courgette en snijd deze in dikke plakken.

    
  4. 4

    Laat de spiesjes 30 minuten weken in koud water. Dep ze daarna droog.

    
  5. 5

    Rijg de pangasius, de garnalen en de groenten om en om aan een spiesje.

    
  6. 6

    Mix knoflookpuree en tuinkruiden met olie, sojasaus en vers gemalen peper.

    
  7. 7

    Leg bakpapier op een bakplaat en leg hierop de spiesjes. Schenk de saus over de spiesjes en laat even intrekken. Plaats de spiesjes daarna in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten. Af en toe de spiesjes omdraaien.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Pangasiusfilet
  • 10 stuks Garnalen
  • 1 Citroen
  • 1 Rode paprika
  • 1 Courgette
  • 2 el Knoflookpuree
  • 2 el Tuinkruiden
  • 8 el Olijfolie
  • 1 el Sojasaus
  • Zout en peper
  • Houten spiesjes

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.