Vissoep met bouillongroenten

Een feest voor de liefhebbers van fijne vis en zeevruchten. Dit speciaal samengestelde kruiden voor dit visgerecht geven de zachte kabeljauw en de gamba's de speciale smaak.
Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de kabeljauw en garnalen. Was ze daarna en dep droog. Snijd de kabeljauw in hapklare stukken en verwijder het staartsegment van de garnalen.

    
  2. 2

    Breng visbouillon met witte wijn aan de kook. Voeg hier een laurierblaadje aan toe en de viskruiden. Voeg daarna de bouillongroenten toe. Laat zachtjes koken gedurende 3-5 minuten.

    
  3. 3

    Voeg de kabeljauw toe en laat op laag vuur koken voor ongeveer 5 tot 7 minuten. Voeg daarna de garnalen erbij en verwarm het geheel kort. Verwijder het laurierblad en breng daarna op smaak met zout en peper.

    
  4. 4

    Schep de soep in borden of kommen en garneer met dille.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Kabeljauwfilet
  • 12 stuks Garnalen
  • 800 ml Visbouillon
  • 100 ml Witte wijn
  • 1 Laurierblaadje
  • 100 g Bouillongroenten
  • 1 tl Viskruiden
  • Zout, peper, dille

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.