Vegetarische ''Buddha bowl''

Bowls hebben een lange traditie in de Aziatische eetcultuur en bevatten een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Een Buddha Bowl is ook een gerecht waarin verschillende componenten - vooral groenten - in één kom worden geserveerd.  Men zegt ook wel dat de ronde bowl vol lekkernijen stamt van de ronde buik van de Boeddha.

Personen
1
Tijd
15 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Schroei de tofu dicht in een koekenpan met wat zonnebloemolie en breng deze op smaak met wat zout en chilipoeder

    
  2. 2

    Bak de zoete-aardappelblokjes in zonnebloemolie tot ze beetgaar zijn

    
  3. 3

    Kook de broccoli (5-6 min.) en spoel hierna af met ijskoud water. Zo behoud het de kleur en knapperigheid

    
  4. 4

    Kook ook de doperwtjes en rode bieten tot ze net niet gaar zijn, snijd na het koken de bieten in plakjes of blokjes

    
  5. 5

    Maak van de sesampuree en limoensap een frisse dressing, breng deze op smaak met wat zout en chilipoeder

    
  6. 6

    Rangschik alle ingrediënten naar wens in de bowl en schenk hier de dressing over heen

    

Serveertips

Tip: Voor een niet vegetarische variant kunt u ook stukjes kipfilet (8615) toevoegen. Ook kan er met groenten gevarieerd worden om het een eigen touch te geven!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 g Broccoli
  • 50 g Tofu
  • 50 g Zoete aardappelblokjes
  • 50 g Verse mango
  • 100 g Rode biet
  • 100 g Doperwten
  • 1 el Zout
  • 1 el Chili poeder
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 2 el Sesampuree
  • 2 el Limoensap