Varkensfiletspies "Barbacoa"

Een vleugje Mexico voor op uw barbecue: heerlijk genieten met familie en vrienden. De bereidingsstijl van "Barbacoa", waarop dit recept is geïnspireerd, is ontstaan in Mexico en het Caribisch gebied. Daar wordt vlees traditioneel langzaam gegaard in agavebladeren. 
Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Haal de varkensfiletmedaillons uit de verpakking en laat ze een nacht ontdooien in de koelkast.

    
  2. 2

    Breng water aan de kook in een pan en voeg de halve maiskolven toe. Kook de maiskolven ongeveer 5 minuten. Giet af, laat iets afkoelen en snijd de maiskolven daarna in plakken van ongeveer 2cm.

    
  3. 3

    Laat de houten spiesjes ongeveer 30 minuten in warm water weken.

    
  4. 4

    Laat de chili een beetje ontdooien.

    
  5. 5

    Maak de Jalapeño-pepers schoon, ontkern en halveer ze.

    
  6. 6

    Halveer de varkensfiletmedaillons en garneer met een beetje chili en wikkel de stukken in een plakje spek.

    
  7. 7

    Maak de spiesen door de varkensfiletmedaillons, de stukken mais en de gehalveerde jalapeño-pepers om en om aan de spies te rijgen.

    
  8. 8

    Leg de spiesen op een warme grill en draai regelmatig.

    
  9. 9

    Serveer de spiesen op een mooi bord en serveer met een lekkere salsasaus.

    

Serveertips

Maak het echt Mexicaans en maak de spiesen af met wat vers gehakte koriander!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Gemarineerde varkensfiletmedaillons
  • 4 stuks Halve maiskorven
  • 16 stuks Jalapeño-pepers
  • 12 plakken Spek
  • Rode chili
  • 8 stuks Houten spiesen
  • 200 ml Salsasaus

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.